Wyszukiwanie

» znajdź produkt po jego nazwie

Twój koszyk

Twój koszyk jest pusty
KATEGORIE
Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną i tymiankiem

Składniki:

  • 2l dobrej jakości wody,
  • 500 g przecieru pomidorowego,
  • 3 łyżki kaszy jaglanej,
  • 3 średnie marchewki,
  • 2-3 średnie ziemniaki,
  • 1 średnia pietruszka,
  • 1/2 średniego selera,
  • 1 duża cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 3 duże listki laurowe,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 łyżeczka zmielonego, suszonego lubczyka
  • 3 łyżeczki świeżych listków tymianku
    lub 1 łyżeczka suszonego tymianku.


Zagotować 2 litry wody. W międzyczasie drobno pokroić cebulę i zeszklić ją na oliwie z oliwek z wyciśniętym ząbkiem czosnku.

Do wrzątku dodać liście laurowe, ziele angielskie i kaszę (wcześniej dokładnie wypłukaną).

Następnie dodać pokrojone w kostkę warzywa i lubczyk.

Gdy kasza i warzywa będą już prawie miękkie, do zupy wlać przecier pomidorowy, dodać zeszkloną cebulę, tymianek i posolić do smaku. Całość wymieszać i zagotować.

Smacznego !

Źródło: Przepis wypróbowany i podesłany przez Panią Kamilę - zaczerpnięty ze strony ammniam.pl :)

 

Biostyle Anna Kowalska
ul. Górecka 145, 61-424 Poznań
Masz pytania? 509-530-539
© 2019 Biostyle Anna Kowalska, wszelkie prawa zastrzeżone
Logowanie